Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Çukurova’ya Madımak Parkı

Çukurova’ya Madımak Parkı

Başkan Soner Çetin, “Sivas’ta katledilen canlarımızın isimlerini yaşatacağız.”

Baskan Soner Çetin, “Sivas’ta katledilen canlarimizin isimlerini yasatacagiz.”

Çukurova’ya Madimak Parki

Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, 2 Temmuz 1993’te Sivas’ta yakilarak katledilen 37 aydinin anisina Madimak temali park yapmak için çalismalara baslanacagini açikladi. Baskan Çetin, gelecek yil 2 Temmuz’a yetistirilmesi planlanan parkta hayatini kaybedenlerin isimlerinin yer aldigi anit ve çesitli heykeller bulunacagini söyledi.

Çukurova Belediyesi, 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas’ta yakilarak katledilen aydinlarin anisina Madimak temali bir park yapacak.

Madimak temali park konusu Çukurova Belediye Meclisi oturumunda gündeme geldi. Madimak katliaminin 26’nci yildönümü dolayisiyla meclis toplantisinda gündem disi söz alan CHP Grup Sözcüsü Abeydullah Kolcu, 2 Temmuz’un Türkiye tarihinin kara günlerinden biri oldugunu vurgulayarak, “Allah’tan yoksun bir dindarlik, hukuktan yoksun bir demokrasi bu ülkeye yarar getirmez” ifadesini kullandi.

TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLACAK

CHP’li Meclis Üyesi Hidir Yildiz ise konusmasinda 2 Temmuz’da katledilen 37 aydinin isimlerini tek tek okudu ve “Madimak suyun yetmedigi iki yerden biridir. Digeri de Kerbela çölüdür” dedi. Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin’in Çukurova’da hep ilkleri gerçeklestirdigini vurgulayan Hidir Yildiz, Madimak’ta katledilenlerin anisina yapilacak bir eserin hem Türkiye’ye örnek olacagini hem de toplumsal baris adina güzel bir adim olacagini kaydetti.

AK Parti Grup Sözcüsü Recep Özdemir de, 2 Temmuz’un Türkiye tarihinde aci bir sayfa oldugunu belirterek, bu konuda atilacak adimlara destek vereceklerini söyledi. Recep Özdemir ülkemizde bir daha böyle olaylarin yasanmamasini diledi.

TARIHIN KARA SAYFASI

Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, 2 Temmuz Sivas katliaminin tarihteki kara sayfalardan biri oldugunu vurguladi. Bu milletin çok acilar çektigini ifade eden Baskan Soner Çetin, “Toplumsal baris adina bu talebe duyarsiz kalamazdik. Madimak temali bir park yapmayi düsünüyoruz. 2 Temmuz’da hayatini kaybeden aydinlarimizin isimlerini orada yasatacagiz. Ayrica sairleri, ozanlari ve diger sanatçilari simgeleyen heykeller olacak. Madimak temali parki gelecek yil 2 Temmuz’a yetistirmek istiyoruz. Hazirliklara basladik” seklinde konustu.



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı